• MIKULÁŠ

          • A znovu tu máme Mikuláša, jeden z najobľúbenejších dní v roku pre naše deti. Svätý Mikuláš nosí sladké prekvapenia. Tradíciou býva, že si deti odmenu vyslúžia  mikulášskou básničkou a pesničkou. A nebolo tomu inak ani tento rok. Deti sa v priebehu minulého týždňa učili básne a piesne, ktoré mu s radosťou prednášali. Pri rozlúčke mu sľúbili, že budú poslúchať, všetko papať a pekne sa hrať s kamarátmi. :-)

          • DEŇ MATERSKÝCH ŠKÔL

          • Na základe iniciatívy Slovenského výboru Svetovej organizácie pre predškolskú výchovu / SV OMEP/ vznikla myšlienka usporiadať Deň materských škôl na Slovensku, ktorý je 4. novembra. Práve 4. novembra 1829 grófka Mária Terézia Brunswicková otvorila na Slovensku prvú detskú opatrovňu.

            Aj naša materská škola sa  zapojila do týchto osláv. Deti prežili deň plný spevu, tanca, súťaží a zábavy. Veríme, že aj my sme prispeli k naplneniu odkazu grófky Brunswickovej: „Tieto malé deti sa tak vyučujú, že ani nevedia, že sa učili a celý čas trávia tak, že si myslia, že sa len hrali.“

          • DEŇ STARÝCH RODIČOV

          • Október sa nesie v znamení úcty k starším. Keďže je tento rok opäť nepriaznivá epidemiologická situácia, spoločné stretnutie sme nemohli zorganizovať. Ale na svojich starkých sme nezabudli! Naučili sme sa pesničku a básničku, vyrobili sme srdiečka. S týmto darčekom sa deti za svojimi starými rodičmi vybrali so svojou rodinou. Dúfame, že babičky a deduškov potešili aj takýmto spôsobom. 

             

          • DEŇ ZDRAVEJ VÝŽIVY

          • Ovocie je dobrá vec, to vie každý vzdelanec. Lepšia ako čokoládka, od mamky je hruška sladká. Od otecka jabĺčko, s chuťou schrúmem ľahučko.

            Dňa 22.10. 2021 sme v našej materskej škole mali zaujímavý a veselý deň. Hrali sme sa rôzne hry s ovocím a zeleninkou. Ochutnávali , ovoniavali, ohmatávali a triedili sme ovocie a zeleninu, ktorú si deti vopred priniesli z domu. Počúvali sme o nich básničky a pesničky. Odmenou pre deti bola výdatná hostina a spokojné brušká. 

             

             

          • OZNAM

          • Prosíme rodičov, aby ospravedlnili každú neprítomnosť dieťaťa v MŠ!

            Rodič svoje dieťa ospravedlňuje ústnou, alebo písomnou formou (sms).

            • ak dieťa nepríde do MŠ 1- 7 dní, jeho neprítomnosť ospravedlňuje rodič a prikladá vypísané tlačivo o bezpríznakovosti,
            • ak dieťa chýba viac ako 7 dní (po sebe nasledujúce vyučovacie dni) z dôvodu ochorenia, tak rodič prinesie ospravedlnenku od lekára.
          • ZAČIATOK ŠKOLSKÉHO ROKA 2021/2022

          • V pondelok 2. septembra 2021 o 6:30 hod. začína v našej Materskej škole Novoť nový školský rok 2021/2022. Deti prijaté do materskej školy sú rozdelené do piatich tried a zoznamy detí sú sprístupnené v šatniach materskej školy.

             Prízemie:

            1. trieda - 3 ročné deti

            2. trieda- 3-4 ročné deti

             Poschodie:

            3. trieda - 5-6 ročné deti

            4. trieda - 5-6 ročné deti

            5. trieda- 5-6 ročné deti

          • KONIEC ŠKOLSKÉHO ROKA 2020/2021

          • Pre budúcich prváčikov sa zatvárajú dvere materskej školy. Je to chvíľa, kedy sú časy strávené v materskej škole nenávratne preč a s nimi i bezstarostné chvíle plné hier a zábavy.

            Dňa 30.6.2021 sa budúci prváci rozlúčili so sladkým životom v materskej škole a pani učiteľkami. Želáme im krásne leto a veľa trpezlivosti a úspechov v prvom ročníku.

          • TURISTICKÁ VYCHÁDZKA

          • Teplé slenečné dni sú ako stvorené na vychádzky do prírody a na rozvíjanie environmentálnej výchovy. Turistickú vychádzku do blízkeho okolia sme využili na to, aby deti lepšie spoznali našu dedinu a krásu okolitej prírody. Vybrali sme sa ku kameňolomu a na oddych sme využili nové altánky. O tom, že sa deťom  vychádzka páčila, svedčia i naše fotografie.

          • VÝTVARNÁ SÚŤAŽ- ROZPRÁVKOVÉ NEBO

          • Na základe rozhodnutia medzinárodnej poroty sa Emka Furgaľáková zo srdiečkovej triedy stala víťazkou hlavnej ceny výtvarnej súťaže "Rozprávkové nebo v 1. kategórii"

            Víťazka okrem diplomu a vecnej ceny získala pre seba a svoju triedu realizáciu podujatia "Kúzelná astronómia" realizovanú v priestoroch základnej školy. Išlo o zábavné vzdelávacie podujatie so sprievodnými animačnými aktivitami a návštevou mobilného planetária.

            Víťazke srdečne blahoželáme!!!

          • VÝTVARNÁ SÚŤAŽ- MOJE OBĽÚBENÉ ZVIERATKO

          • Centrum Maják Námestovo vyhlásilo v školskom roku 2020/2021 výtvarnú súťaž " Moje obľúbené zvieratko". Naše deti sa zapojili do súťaže a vyhrali krásne ceny.

            1. miesto: Vivien  Kyrczová

            2. miesto: Emka Furgaláková

            3. miesto: Lea Martvoňová

            Dúfame, že takéto ocenenia budú motiváciou nielen pre nich, ale aj pre ostatné deti.

          • ROZPRÁVKOVÝ VLÁČIK

          • Dňa 14.6.2021 sme mali nádherný spoločný výlet do Oravskej Lesnej, stanice Tanečník. Deti privítali lesné víly so škriatkom, ktoré im dali úlohy. Rozveseliť  šmolka "Cintľoša" a zatancovať si so zajacmi s rozprávky Bob a Bobek. Po splnení úloh sa deti previezli rozprávkovým vláčikom a hľadali v lese ďalšie postavičky. Keďže po takom vysilení vyhladli, dobre im padlo občerstviť sa v hornej stanici pod vyhliadkovou vežou. A  veru chutilo! Dúfame, že si z výletu priniesli okrem magnetiek a lízatok aj krásne spomienky!

          • MDD

          • 1. JÚN- sviatok všetkých detí na celom svete.

            Medzinárodný deň detí sme spoločne a veselo oslávili aj v našej krásnej materskej škole. Bol to deň plný spevu, tanca, hier a súťaží, po ktorých boli deti obdarené malým darčekom a medailou.

          • ZÁPIS DETÍ DO 1.ROČNÍKA ZÁKLADNEJ ŠKOLY

          • Keďže tohtoročný zápis detí do 1. ročníka ZŠ prebiehal elektronickou formou deti by prišli o slávnostnú a čarovnú atmosféru tejto udalosti. Preto chceme v mene detí veľmi pekne poďakovať pani zástupkyni Martine Plutinskej a pani učiteľke Anke Olbertovej, ktoré prišli do materskej školy a pripravili pre deti pekný zápis s rozprávkou, úlohami a odovzdávaním darčekov, ktoré budú deťom pripomínať tento výnimočný deň!

          • ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY NA ŠKOLSKÝ ROK 2021/2022

          •  

            OZNAM

            Zápis detí do materskej školy na  školský rok 2021/2022

            Riaditeľ ZŠ s MŠ Mgr. Ľuboš Paták, týmto oznamuje, že termín odovzdania ŽIADOSTI O PRIJATIE DIEŤAŤA DO MATERKEJ ŠKOLY NOVOŤ na školský rok 2021/2022 je od 03.05.2021 do 07.05.2021. Zákonní zástupcovia detí si môžu žiadosť vyzdvihnúť priamo v materskej škole, alebo ju  vyhľadať v sekcii: O škôlke, v časti: Dokumenty. (Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie)

            Žiadosť treba odovzdať osobne v budove materkej školy v termíne od 03.05.2021 do 07.05.2021  s dôrazom na dodržanie hygienicko- epidemiologických opatrení!

            Žiadosť o prijatie podpíšu obaja rodičia /alebo zákonní zástupcovia/ a doložia tiež vyjadrenie lekára o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa.

            Na predprimárne vzdelávanie v materskej škole sa prijímajú deti v súlade s § 59 zákona č. 245/ 2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a v súlade s § 3 vyhlášky MŠ SR č. 306/ 2008 Z.z. o materskej škole v znení vyhlášky MŠ SR č. 308/ 2009 Z.z. na základe žiadosti zákonného zástupcu. Prijímanie detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy je limitované kapacitnými možnosťami v nadväznosti na ustanovenie § 28 ods. 9 a 10 školského zákona. Na predprimárne vzdelávanie sa prijímajú deti od troch do šiestich rokov jeho veku.

            Zákonné podmienky prijímania detí na predprimárne vzdelávanie:

            V prípade zvýšeného záujmu zákonných zástupcov o prijatie detí do MŠ budú na základe žiadosti o prijatie do MŠ do  naplnenia kapacity zariadenia prednostne prijaté deti:

            1. Deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné do spádovej MŠ podľa miesta trvalého pobytu dieťaťa (Novoť),

            2. deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné vo všeobecnosti ( iná adresa trvalého pobytu),

            3. deti, ktoré nedovŕšia do 31. 08. príslušného (prebiehajúceho) roka vek 5 rokov a zákonný zástupca bude žiadať v nasledujúcom školskom roku o predčasné zaškolenie, pričom so žiadosťou predloží aj písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a dieťa má trvalý pobyt v Novoti,

            4. deti, ktorých súrodenci sú už prijatí do MŠ v Novoti aj v prebiehajúcom školskom roku,

            5. deti, ktoré majú osvojené základné hygienické a sebaobslužné návyky a sú primerane samostatné,

            6. deti s trvalým pobytom v Novoti,

            7. deti zamestnancov ZŠ s MŠ a obce Novoť (zriaďovateľa školy),

            8. ostatné deti, v závislosti od voľnej kapacity, podľa veku:

            - deti, ktoré dovŕšia vek 5 rokov,

            - deti, ktoré dovŕšia vek 4 roky,

            - deti, ktoré dovŕšia vek 3 roky.

            Výnimočne možno prijať dieťa aj od dovŕšenia dvoch rokov veku.

            Deti, ktoré materskú školu už navštevovali v predchádzajúcom školskom roku, nemusia podávať novú žiadosť!!!

          • NAJKRAJŠÍ SNEHULIAK

          • Dňa 3.3.2021 sme s deťmi vyhodnotili súťaž o najkrajšieho snehuliaka. Deti ich vyrobili spolu s rodičmi a doniesli ich do materskej školy ukázať kamarátom. Súťažou sme sa snažili podporiť spoločnú prácu rodičov a detí. Deti mali zo svojich výtvorov veľkú radosť a s hrdosťou ich doniesli do MŠ. Vyhodnocovali sme ich spolu s deťmi a všeci krásni snehuliaci boli odmenení. 

          • OZNAM

          • Riaditeľstvo školy oznamuje rodičom, že od pondelka 08. 02. sa obnovuje vyučovanie na 1. stupni ZŠ a v materskej škole pre všetky deti. Podmienkou je dobrý zdravotný stav detí, rodičom podpísané Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (nové tlačivo – dá sa stiahnuť z webovej stránky základnej školy – časť O škole – Rôzne – Tlačivá pre rodičov, nachádza sa tam aj informácia pre dotknuté osoby - ochrana osobných údajov) a kópia negatívneho testu na COVID–19 jedného rodiča nie staršia ako 7 dní (okrem výnimiek určených ÚVZ SR)! Tieto doklady žiaci odovzdajú triednym učiteľkám ráno po príchode do školy. Nezabudnite tiež na 2 rúška, papierové vreckovky, prezúvky ...

          • OZNAM

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Novoť oznamuje rodičom detí, že so súhlasom zriaďovateľa školy sa obnovuje prevádzka MŠ od pondelka 25.1. 2021 pre deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre (zdravotníctvo, Domovy sociálnych služieb, vojsko, polícia...) a pre deti rodičov, ktorým povaha ich práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti. Podmienkou vstupu dieťaťa do škôlky je to, že sa rodič ráno preukáže negatívnym výsledkom testu na COVID- 19, prípadne dokladom o tom, že za posledné 3 mesiace prekonal COVID- 19!

          • OZNAM

          • Vzhľadom k pandemickej situácii ostáva materská škola od 18.1.2021 do 22.1.2021 zatvorená!

          • OZNAM

          • Po rozhodnutí zriaďovateľa bude materská škola od 11.1.2021- 15.1.2021 vzhľadom k pandemickej situácii zatvorená!