• PIKNIK

          • Dňa 29.6. 2023 sme v materskej škole mali naplánovanú turistickú vychádzku spojenú s piknikom .Keďže nám počasie tentokrát neprialo a ešte ráno mrholilo, rozhodli sme sa ju zrušiť. Deň sme prežili obľúbenými hrami s kamarátmi a piknik s prinesených vecí a sladkostí sme si urobili v triedach. Deťom občerstvenie chutilo a dúfame, že vychádzku si dopriali poobede, keď sa vyčasilo.

          • HUDOBNÝ KONCERT

          • A opäť sme v materskej škole zažili krásne prekvapenie. Pani učiteľka Mgr. Veronika Mikolajčíková spolu s Mgr.art. Alžbetou Serdelovou pripravili pre deti krásny hudobný koncert. Deťom sa na ňom predstavili žiaci SZUŠ v Novoti   vystúpením  plným spevu a hry na hudobných nástrojoch. Vystúpenie sa deťom veľmi páčilo a na záver zaspievali aj deti z materskej školy.

          • DIVADLO- PRINCEZNÁ ROZMARÍNKA

          • Vo štvrtok 15.6.2023 sme sa u nás v materskej škole potešili predstaveniu O princeznej Rozmarínke,

            s ktorým nás prišlo navštíviť Divadlo Pimprlo.

            Bol to rozprávkový príbeh o rozmanitosti, ktorý pre deti pripravila komediantka Tramtarína so svojimi

            bábkami - marionetkami.

            S nadsázkou a humorom zahrala deťom rozprávku, ktorá oslovila nielen detského diváka.

            Počas predstavenia sa deti zapájali do diania - chytali muchy, ryby, spievali, bubnovali a tak aj sami

            vytvárali atmosféru a dramatické situácie rozprávky.

            Deťom sa rozprávka veľmi páčila a odvďačili sa bábkoherečke veľkým potleskom.

            Viac tu: https://fotogaleria-mstt6.webnode.sk/products/divadielko-princezna-rozmarinka-/

          • PLANETÁRIUM

          • Do našej ZŠ zavítalo vesmírne planetárium. Aj my, deti z MŠ sme sa išli pozrieť. V telocvični nás čakala obrovská nafúknutá guľa, do ktorej sme vošli, akoby do rakety, a so zatajeným dychom sme sledovali čo sa bude diať. Nad našimi hlavami sa zjavili hviezdy, planéty, slnko, mesiac. Bolo to veľmi zaujímavé a pútavé. A keďže sme v budove základnej školy boli prvý krát, využili sme to na obhliadku školy a školskej knižnice. Dúfame, že sa nám v škole bude veľmi páčiť aj v ďalších rokoch.

          • MDD

          • Tohtoročný MDD bol v našej škôlke opäť raz nezabudnuteľný. Pani učiteľky z našej škôlky sa realizovali naplno a pripravili program plný zábavy, hier, súťaží a zaujímavých aktivít. Dnes nám navyše svietilo slniečko, a tak sme vonku súťažili a zabávali sa. Deti mali prejsť cez prekážkovú dráhu, skákali vo vreci, hádzali na cieľ, prechádzali cez tunel- stonožku, váľali kolky a  na konci získali medailu. Spoločne sme tento deň zakončili diskotékou na našom dvore. Všetky deti boli odmenené darčekom.

          • DEŇ RODINY

          • Rodina je ako strom, chráni všetko, čo je v ňom.

            My sme veľká rodina – otec, mama, sestra, brat a ja.

            K tomu ešte babka, dedko, a to veru nie je všetko.

            Teta, ujo, bratranec, krsná, krsný na koniec.

               Bol deň matiek, teraz sa blíži deň otcov. Pretože tých sviatkov je v máji a v júni viac, rozhodli sme sa to spojiť do jedného celku a pripravili sme v kultúrnom dome 30.5.2023 „Deň rodiny“.

            Pani učiteľky vyzdobili javisko a deti pripravili pre rodičov krásny kultúrny program. Prišli naozaj celé rodiny. Nielen rodičia detí, ale i starí rodičia a súrodenci.  Počas vystúpení všetkých tried  sa vytrvalo tlieskalo a povzbudzovalo. Rodičia si so sebou okrem zážitku odnášali aj darčeky. Veríme, že sme Deň rodiny oslávili v rodinnej pohode a príjemnej atmosfére ako jedna veľká rodina.

             

          • ČÍTAJME SI...

          • V piatok 26.5.2023 nám predškolákom prišli školáci- prváci v rámci projektu: Čítajme si... prečítať rôzne detské texty. Deťom sa to ohromne páčilo a s úctou počúvali ako pekne prváci vedia čítať. Keďže už od septembra nastúpia do prváckych lavíc sľubovali, že sa budú rovnako snažiť, aby aj oni dokázali to, čo už prváci vedia. Na záver si ale aj žiaci prvých ročníkov zaspomínali na materskú školu a s chuťou sa zahrali s hračkami spolu s našimi deťmi.

          • LUSKÁČIK

          • Deti z MŠ - Timea Lavorová a Samko Brňák nás reprezentovali a  zúčastnili sa vedomostnej súťaže LUSKÁČIK v oblasti Jazyk a komunikácia v MŠ Hruštín. Súťaž sa konala 16.5.2023 a stretlo sa tam stretlo 36 škôlkárov z 18 materských škôl. Po jazykovej rozcvičke sa postupne škôlkari vybrali s kamarátkou vareškou do sveta hlások, slabík a rozprávok. Zakrútili si čarovným kolovrátkom, kde si overili ako dobre poznajú rozprávky. Tie potom pomocou obrázkov museli poskladať do správneho deja. Prešli cez lesík, kde čakali Hlásienky, ktorým museli pomôcť správne poskladať mená zvierat a potrápiť sa rytmizáciou slabík. Zahrali sa na tkáčov, kde si precvičili jemnú motoriku a pastelkami si vyskúšali aj vyšívanie hruštínskeho kroja. Napokon predviedli ako poznajú písmená a prečítali si maľované čítanie s hádankami. Na konci aktivít na deti i pani učiteľky čakalo občerstvenie a pravdaže malá odmena aj s pamätným diplomom.

          • NAŠA ZÁHRADKA

          • Prišla JAR a s ňou nám rozkvitnú prvé jarné kvietky. Príroda sa nám zobúdza a deti z pastelkovej triedy by chceli zistiť, či sa zobudia aj ich semienka, ktoré siali  do vyvýšených záhonov s pani učiteľkou Ing. Veronikou Bulákovou. Budeme im držať palce a spolu sledovať, čo im v záhonoch vyrastie.

          • EXKURZIA NA FARMU NOVOŤ

          • Dňa 27.4.2023 sme navštívili farmu v Novoti. V besede s pánom Kondelom sme sa  dozvedeli niečo o tradičných nástrojoch, ktoré sa používali v hospodárstve. Rozprávali sme sa o  výrobkoch z mlieka a mali sme možnosť ochutnať výborný syr.

            Potom sme si poobzerali všetky zvieratká, ktoré tu chovajú. Bolo nám tam super  a ďakujeme za zážitok

             

          • ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY PRE ŠKOLSKÝ ROK 2023/2024

          • Zápis detí do materskej školy na  školský rok 2023/2024

            Riaditeľ ZŠ s MŠ Mgr. Ľuboš Paták, týmto oznamuje, že termín odovzdania ŽIADOSTI O PRIJATIE DIEŤAŤA DO MATERSKEJ ŠKOLY NOVOŤ na školský rok 2023/2024 je od 15.05.2023 do 19.05.2024. Zákonní zástupcovia detí si môžu žiadosť vyzdvihnúť priamo v materskej škole, alebo ju nájdete na https://msnovot.edupage.org/a/dokumenty .

            Miesto podávania žiadosti na prijatie dieťaťa do MŠ: Materská škola Novoť 521

            Podmienky prijatia:

            - písomná žiadosť (vlastná alebo dostupná na webovom sídle školy) zákonného zástupcu. Žiadosť o prijatie podpíšu obaja rodičia a doložia tiež vyjadrenie lekára o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa,

            - ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno- vzdelávacími potrebami zákonný zástupca predloží okrem žiadosti aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,

            - kópiu rodného listu.

            Prijímanie detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy je limitované kapacitnými možnosťami  v nadväznosti na ustanovenie § 28 ods. 9 a 10 školského zákona.

            Zákonný zástupca môže podať žiadosť osobne v uvedených dňoch alebo poštou (kuriérom) na adresu: Materská škola Novoť 521, 029 55.

            Na predprimárne vzdelávanie sa prednostne budú prijímať deti:

            - pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné podľa miesta trvalého pobytu dieťaťa (Novoť),

            - deti s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky,

            - nedovŕšilo päť rokov veku, ale jeho zákonný zástupca požiada o plnenie povinného predprimárneho vzdelávania,

            - ktoré majú osvojené základné hygienické a samoobslužné návyky a sú primerane samostatné,

            - deti zamestnancov ZŠ s MŠ Novoť a obce Novoť (zriaďovateľa školy).

            Deti, ktoré materskú školu už navštevovali v predchádzajúcom školskom roku, nemusia podávať novú žiadosť!

             

             

          • ŠTRNGALKY- 17. ROČNÍK NESÚŤAŽNEJ PREHLIADKY

          • V stredu 26.4.2023 sa konal 17. ročník detskej nesúťažnej prehliadky pod názvom "Štrngalky". Na prehliadke, ktorá sa konala v KD v Oravskom Veselom sa  zišli speváčikovia z osemnástich materských škôl z okresu Námestovo. Našu materskú školu reprezentovali Mária Bugajová a Bianka Garai pod vedením pani učiteľky Mgr. Veroniky Mikolajčíkovej. Prehliadku otvoril detský folklórny súbor zo ZŠ Or: Veselé, ktorý svojím tancom a spevom potešil a posmelil všetkých spevákov. Po vystúpení  dostali všetky deti diplom, drevenú píšťalku a sladkú odmenu. Na prehliadke bolo zrejmé, že naše  deti majú vrúcny  vzťah k folklóru a ľudovým tradíciám. 

          • ŠTRNGALKY

          • Dňa 21.4.2023 sa konala súťaž v speve ľudových piesní. Z triednych kôl postúpilo až 15 detí. Porota mala veľmi ťažkú úlohu vybrať najlepších spevákov materskej školy v dvoch kategóriách.

            1. kategória (3-4 ročné deti)

            1. miesto: Mária Bugajová, 2. miesto: Tomáš Subjak, 3. miesto: Marek Sochuliak

            2. kategória (5-6 ročné deti)

            1. miesto: Bianka Garai, 2. miesto: Kamilka Bruníková, 3. miesto: Samuel Brňák

            Výhercom srdečne blahoželáme!

             

             

          • ZÁPIS DETÍ DO 1. ROČNÍKA ZŠ

          • Slávnostný zápis detí do 1. ročníka ZŠ sa uskutočnil dňa 5.4.2023  v priestoroch materskej školy. Deti prežili krásne dopoludnie spolu s pani učiteľkami so základnej školy, ktoré pre ne pripravili divadielko, spev, tanec a množstvo zaujímavých úloh. Za vyriešenie úloh boli deti  odmenené krásnym darčekom. 

          • MAĽOVANIE KRASLÍC

          • Oblej ma šuhajko, veď je voda na to,

            ja Ti dám vajíčko maľované za to.

            Ale aby sme mali čo podarovať, usilovne sme pracovali. Tvorbu sme si spestrili veľkonočnými piesňami a básňami. Tvorenie sa deťom veľmi páčilo a svoje krásne kraslice si s hrdosťou odnášali domov.

          • MÁM BÁSNIČKU NA JAZÝČKU

          • Naše deti obľubujú básničky. Pomáhajú im precvičovať si pamäť a výslovnosť. Aj tento rok, 31.3.2023 sa u nás konala súťaž “ Mám básničku na jazýčku“.

            Deti poctivo so svojimi rodičmi trénovali básničky. Súťaž brali naozaj vážne a poctivo sa pripravovali. Deti boli pri recitácií nebojácne a smelé, chceli zarecitovať čo najlepšie a to sa im aj podarilo.

            Z každej triedy sa vybrali traja najlepší, ktorí postúpili do celoškôlkárskeho kola. Odmeňovaní boli v 2. kategóriách (malé deti a predškoláci).

            Na záver sa naša porota rozhodla, že všetky deti sa snažili a každé z nich odchádalo domov s diplomom a sladkou odmenou.

          • KLAUNIÁDA

          • Dňa 31.3.2023 sme v materskej škole mali možnosť vidieť krásne divadlo. 

            Videli sme  klaunky Vendelínu a Valentínu v príbehu plnom poučenia, humoru, farieb, kúziel a pesničiek o niektorých profesiách. Klaunka Valentína sa jedného dňa rozhodla zmeniť svoje klaunské povolanie za iné, čo nebol veľmi dobrý nápad...

          • JARNÝ KONCERT

          • Naša škôlka je plná zábavy a prekvapení. Predstavte si, že škôlka sa premenila na koncertné pódium. Pani učiteľka Ing. Veronika Buláková spolu s deťmi vítala jar spevom a nácvikom piesní sprevádzaných hrou na varhanoch a harmonike. Úsmev na tvárach detí, radosť a hlasný spev znamenali, že koncert sa deťom veľmi páčil a už sa na podobné vystúpenie veľmi tešia.

             

          • DIVADLO: O PSÍČKOVI A MAČIČKE

          • Dňa 6.3.2023 našu škôlku navštívilo Divadlo Babadlo s predstavením o Psíčkovi a mačičke. Umelecky významná tvorba Josefa Čapka určená pre deti a mládež už dávno patrí do klasického fondu literatúry. Deťom bola táto rozprávka dôkazom toho, že čestné a láskavé priateľstvo nepotrebuje žiadne pretvárky. Príbehy o tom, ako spolu umývali dlážku, piekli narodeninovu tortu, alebo zachránili bábiku priniesli deťom  ponaučenie, ako si máme jeden druhému pomáhať. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Novoť 315
      • Novoť 521, 029 55 Novoť
        029 55 Novoť
        Slovakia
      • 37813129
      • 2021678516
      • 043 5590 220
        0911 196 359
      • Mgr. Ľuboš Paták
        Tel.: 043 5524 883
        Mobil: 0908 838 938
        Email: lubos.patak@zsnovot.edu.sk
      • Mgr. Martina Plutinská
        Mobil: 0911 196 348
        Email: martina.plutinska@zsnovot.edu.sk
      • Mgr. Mária Kobellová
        Mobil: 0907 841 975
        Email: maria.kobellova@zsnovot.edu.sk
      • Katarína Brenkusová
        Tel.: 043 5590 141
        Mobil: 0911 485 051
        Email: katarina.brenkusova@zsnovot.edu.sk
      • Mária Smolárová
        Tel.: 0948 353 389
        Email: skolskajedalen@zsnovot.edu.sk
      • Mgr. Jozefína Mikolajčíková
        Mobil: 0917 232 269
        Email: jozefina.mikolajcikova@zsnovot.edu.sk
      • Mgr. Daniel Dibdiak
        Mobil: 0947 965 283
        Email: daniel.dibdiak@zsnovot.edu.sk
      • Mgr. Ján Bendík
        Email: jan.bendik@zsnovot.edu.sk
      • SK28 5600 0000 0040 4078 3001
      • SK58 5600 0000 0040 4078 1006
    • Prihlásenie