• STRETNUTIE S KLUBOM DÔCHODCOV- VEĽKONOČNÉ TRADÍCIE

          • Veľká noc, Veľká noc, kedyže už bude? Ktorýže ma šuhaj oblievati príde?

            Aby nás Veľká noc nezastihla nepripravených, pozvali sme si na maľovanie kraslíc a pletenie korbáčov našich seniorov z klubu dôchodcov. A veru sme sa činili. Dievčatá s tetami zdobili vajíčka a chlapci a ujovia plietli korbáče. No a tom, že spoločne máme šikovné rúčky svedčí to, že vyzdobených vajíčok máme plný košík. Ale aj domov si deti niečo odniesli. Seniori pre každého chlapca vyrobili korbáč a dievčatá si domov odnášali  zajačikov z vajíčok. Za darčeky a krásne dopoludnie veľmi pekne ďakujeme a dúfame, že sa opäť stretneme pri nejakej krásnej príležitosti.

          • DIVADLO- ZVEDAVKA A KÚZELNÍK

          • Dnešný deň 20.3.2024 bol krásny, slnečný a veselý. Do našej materskej školy prijali pozvanie Zvedavka a Kúzelník, ktorí mali pre deti  pripravené divadielko  "Z lesa" s hádankami a pesničkami. Pomohli sme Zvedavke vyriešiť hádanky a zatancovať si spolu s nimi . Tešíme sa na ďalšie stretnutie. 

        • Zápis do 1. ročníka pre šk. rok 2024/2025
          • Zápis do 1. ročníka pre šk. rok 2024/2025

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Novoť 315 oznamuje rodičom, že zápis do 1. ročníka pre školský rok 2024/2025 bude prebiehať nasledovne:

             

            1. Zákonní zástupcovia vyplnia elektronickú prihlášku od 15.03.2024 do 02.04.2024. Jpotrebné dbať na správne zadávanie údajov s diakritikou (dĺžne, mäkčene, a pod.), nakoľko sa tieto údaje priamo importujú do elektronického systému školy. Údaje sa zadávajú tak, ako sú uvedené v dokladoch totožnosti. Po odoslaní prihlášky je potrebné ju hneď vytlačiť (resp. zaznačiť si kód formulára pre prípadnú kontrolu, zmenu alebo tlač).

             

            2.  Dňa 04.04.2024 budú prebiehať aktivity pre predškolákov s pani učiteľkami MŠ a ZŠ - v dopoludňajších hodinách v MŠ bez prítomnosti rodičov.

             

            3. Dňa 04.04.2024 o 15:00 bude prebiehať stretnutie rodičov budúcich prvákov so ZRŠ pre 1. stupeň Mgr. Martinou Plutinskou a špeciálnym pedagógom Mgr. Danielom Dibdiakom zamerané na prijímanie detí na vzdelávanie v ZŠ s MŠ Novoť 315 na školský rok 2024/2025 v budove MŠ v 1.A triede na 1. poschodí. Na toto stretnutie prosíme priniesť vytlačené, vyplnené a podpísané tieto dokumenty:

            - Elektronická prihláška do 1. ročníka TU

            - Povinná príloha k elektronickej prihláške TU

            - Doplňujúce údaje o dieťati TU

            - Kópia rodného listu 

            - Poplatok vo výške 25 € určený na školské pomôcky a zošity do 1. ročníka. 

             

            Podľa § 144a, zákona č. 245/2008 účinného od 01.01.2022 sa na prihláške vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov!

            Podpis oboch zákonných zástupcov sa nevyžaduje ak:

            - jednému z rodičov bolo obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv (túto skutočnosť je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu),

            - jeden z rodičov nie je schopný podpísať sa (vyžaduje sa o tom potvrdenie lekára),

            - vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa (rodič predloží písomné vyhlásenie) TU,

            - ak sa rodičia na tom dohodli (rodičia predložia písomné vyhlásenie) TU.

             

            Ďalšie informácie:

             

            Podľa § 20 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) sú zákonní zástupcovia povinní prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole, ktoré do 31.08.2024 dovŕši šiesty rok veku, ako aj dieťa, ktorému bol odložený začiatok povinnej školskej dochádzky o jeden rok.

             

            Pokračovanie v predprimárnom vzdelávaní:

            V prípade, že Vaše dieťa bude pokračovať v predprimárnom vzdelávaní od septembra 2024 v materskej škole (tzv. odklad), je potrebné túto dôležitú skutočnosť uviesť v poznámke na konci prihlášky!  Je potrebné zapísať aj deti, ktoré budú v predprimárnom vzdelávaní pokračovať v materskej škole. V takomto prípade je potrebné, aby rodičia priniesli:

            - písomný súhlas príslušného zariadenia poradenstva a prevencie,

            - písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast (ak nie je súčasťou súhlasu od zariadenia poradenstva a prevencie - v spodnej časti listu) a 

            - informovaný súhlas zákonného zástupcu TU.

             

            Plnenie povinnej školskej dochádzky dieťaťa, ktoré žije so svojim zákonným zástupcom dlhodobo v zahraničí:

            Zákon určuje rodičovi povinnosť zapísať každé dieťa, ktoré má trvalý pobyt na území SR  a dosiahlo školopovinný vek, do základnej školy na území Slovenska, bez ohľadu na to, kde aktuálne dieťa žije. Zákonný zástupca je povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v ZŠ v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt – v tzv. spádovej škole. Zákonní zástupcovia môžu zapísať dieťa prostredníctvom elektronickej prihlášky a zároveň podajú Žiadosť o povolenie plnenia povinnej školskej dochádzky mimo územia SR TU.