• VIANOČNÁ BESIEDKA

          • Čas vianočný je vždy plný prekvapení, je chvíľou keď sa čas akoby na moment zastavil, je časom kedy viac myslíme na svojich najbližších, kedy ľudské srdcia zmäknú a je časom tajných túžob a želaní. A práve vtedy rok čo rok prichádza vianočná rozprávka, ktorú denne pár týždňov usilovne trénujeme, vymýšľame kostýmy a kulisy, pretože nič tak nepoteší rodičov ako krásne zimné vystúpenie svojich detí.

            Všetci sme mali tak trochu trému, príprava bola náročná na čas i prostredie a vtedy boli všetky ruky celého personálu v materskej škole  zamestnané prípravami na tento jedinečný každoročný slávnostný okamih. Bola to kopa maličkostí a detailov, ktoré si možno návštevník ani nevšimne, nepostrehne, ale je za tým kus obrovskej prípravy.

            A nadišiel deň D a túžobne očakávaná chvíľa. Divákov prišlo neúrekom, začalo sa naše vystúpenie. Každý vedel čo má robiť, básničky šli deťom jedna radosť, hudba ich roztancovala. Opäť  dokázali rozohriať srdcia divákov, pripomenúť že Vianoce sú o láske a radosti  a potlesk bol pre ne najväčšou odmenou. Všetkým deťom patrí obdiv za to, ako dokázali vystúpiť a premôcť trému. 

            Rozlúčili sme sa spoločným spevom koledy "Tichá noc".

          • HUDOBNÝ PROGRAM- VIANOCE V MŠ

          • Trochu netradičné vystúpenie bolo v MŠ 18.12.2023. Zažili sme hudobný koncert spojený s množstvom hádanok. Deťom sa moderná hudba veľmi páčila a mali možnosť spievať a tancovať spolu s účinkujúcim.

          • PEČENIE MEDOVNÍKOV

          •  Keďže sa blížia Vianoce, tak ako naše mamičky, aj my sme sa pustili do pečenia medovníkov. Cesto sme si vyvaľkali a deti už s radosťou vykrajovali medovníkové figúrky. Tety kuchárky nám pomohli a do zlata nám  ich  upiekli. Vôňa medovníkov sa šírila celou materskou školou a navodila tú správnu vianočnú atmosféru.  Medovníky boli vyrábané  s veľkou láskou a deti do nich vložili kus svojho srdiečka, lebo okrem toho, že si na nich pochutili ich chystali aj rodičom ku kávičke na vianočnú besiedku. 

          • MIKULÁŠ

          • Dňa 6.12.2023 navštívil materskú školu v Novoti sv.Mikuláš. Deti sa na jeho príchod veľmi tešili. Keď sa ho už dočkali, spievali mu, recitovali a rozprávali mu o tom, aké sú poslušné a ako veľmi si zaslúžia balíčky. Mikuláš ich nesklamal a každému nadelil balíček sladkostí. Za to mu deti sľúbili, že budú poslúchať rodičov aj pani učiteľky, že budú všetko papať, pekne sa hrať  s kamarátmi a veľa iného...Pri rozlúčke Mikuláš sľúbil deťom, že o rok príde zase.