• STRETNUTIE SENIOROV A DETÍ V MŠ

          • Dňa 27.10.2023 sme mali v našej materskej škole veľmi milú návštevu. Prišli nás navštíviť seniori z Klubu dôchodcov Novoť. Pripravili sme pre nich krátky program a na oplátku nám dôchodcovia zaspievali piesne s harmonikovým sprievodom p. Brodeca. Ich spev a hra sa nám veľmi páčili a my  sme sa pridali k nim a vyspevovali sme spoločne.

            Touto krásnou akciou sme sa dostali k znovuobjaveniu dôležitosti vzťahov medzi "veľkými a malými" a uvedomili sme si, že staršia a mladšia generácia môžu byť obohatením jeden pre druhého. Deti môžu priniesť energiu, entuziazmus, vitalitu a zmysel do života seniorov a tí ich môžu zase obohatiť svojou múdrosťou a láskavosťou.

          • DEŇ ZDRAVEJ VÝŽIVY

          • Dňa 26.10.2023 sa v našej materskej škole konal „Deň zdravej výživy“. Spolu s deťmi sme zrealizovali niekoľko zaujímavých aktivít. Ovocie a zeleninu sme spoločne pomenovali a potriedili, rozlišovali podľa chuti, vône a hmatu. Vypočuli sme si pesničku o zelenine, zaspievali o jabĺčku. Tieto aktivity sa deťom veľmi páčili a za odmenu sme im pripravili „zdravú hostinu“.

          • OKTÓBER- MESIAC ÚCTY K STARŠÍM

          • Milá babka, milý dedko, znamenáte pre mňa všetko.

            Častokrát sa so  mnou hráte, rozprávočky rozprávate.

            Preto v dnešný veľký deň, povedať chcem ďakujem.

            Aj my sme sa našim starým rodičom rozhodli povedať to svoje ďakujem, Pripravili sme pre nich krásne vystúpenie v kultúrnom dome na ktoré sme sa svedomito pripravovali. Dúfame, že prežili príjemné poobedie a ich zážitok sme obohatili aj darčekom a sladkým občerstvením.

          • DIVADLO- TRI PRASIATKA

          • Dňa 19.10.2023 sme mali možnosť vidieť prvé divadelné predstavenie v tomto školskom roku. Bola to klasická rozprávka o troch nepodarených prasiatkach, ktoré sa rozhodnú, že sa vyberú na cesty a skúsia šťastie v šírom svete. Rozprávka plná spevu a smiechu sa deťom veľmi páčila a tak dúfame, že herečky z divadla Zo šuflíka našu materskú školu ešte navštívia.