• PIKNIK

          • Dňa 29.6. 2023 sme v materskej škole mali naplánovanú turistickú vychádzku spojenú s piknikom .Keďže nám počasie tentokrát neprialo a ešte ráno mrholilo, rozhodli sme sa ju zrušiť. Deň sme prežili obľúbenými hrami s kamarátmi a piknik s prinesených vecí a sladkostí sme si urobili v triedach. Deťom občerstvenie chutilo a dúfame, že vychádzku si dopriali poobede, keď sa vyčasilo.

          • HUDOBNÝ KONCERT

          • A opäť sme v materskej škole zažili krásne prekvapenie. Pani učiteľka Mgr. Veronika Mikolajčíková spolu s Mgr.art. Alžbetou Serdelovou pripravili pre deti krásny hudobný koncert. Deťom sa na ňom predstavili žiaci SZUŠ v Novoti   vystúpením  plným spevu a hry na hudobných nástrojoch. Vystúpenie sa deťom veľmi páčilo a na záver zaspievali aj deti z materskej školy.

          • DIVADLO- PRINCEZNÁ ROZMARÍNKA

          • Vo štvrtok 15.6.2023 sme sa u nás v materskej škole potešili predstaveniu O princeznej Rozmarínke,

            s ktorým nás prišlo navštíviť Divadlo Pimprlo.

            Bol to rozprávkový príbeh o rozmanitosti, ktorý pre deti pripravila komediantka Tramtarína so svojimi

            bábkami - marionetkami.

            S nadsázkou a humorom zahrala deťom rozprávku, ktorá oslovila nielen detského diváka.

            Počas predstavenia sa deti zapájali do diania - chytali muchy, ryby, spievali, bubnovali a tak aj sami

            vytvárali atmosféru a dramatické situácie rozprávky.

            Deťom sa rozprávka veľmi páčila a odvďačili sa bábkoherečke veľkým potleskom.

            Viac tu: https://fotogaleria-mstt6.webnode.sk/products/divadielko-princezna-rozmarinka-/

          • PLANETÁRIUM

          • Do našej ZŠ zavítalo vesmírne planetárium. Aj my, deti z MŠ sme sa išli pozrieť. V telocvični nás čakala obrovská nafúknutá guľa, do ktorej sme vošli, akoby do rakety, a so zatajeným dychom sme sledovali čo sa bude diať. Nad našimi hlavami sa zjavili hviezdy, planéty, slnko, mesiac. Bolo to veľmi zaujímavé a pútavé. A keďže sme v budove základnej školy boli prvý krát, využili sme to na obhliadku školy a školskej knižnice. Dúfame, že sa nám v škole bude veľmi páčiť aj v ďalších rokoch.

          • MDD

          • Tohtoročný MDD bol v našej škôlke opäť raz nezabudnuteľný. Pani učiteľky z našej škôlky sa realizovali naplno a pripravili program plný zábavy, hier, súťaží a zaujímavých aktivít. Dnes nám navyše svietilo slniečko, a tak sme vonku súťažili a zabávali sa. Deti mali prejsť cez prekážkovú dráhu, skákali vo vreci, hádzali na cieľ, prechádzali cez tunel- stonožku, váľali kolky a  na konci získali medailu. Spoločne sme tento deň zakončili diskotékou na našom dvore. Všetky deti boli odmenené darčekom.