• KARNEVAL

          • „ČO JE TU DNES VEĽKÝ BÁL? A ČI DÁKY KARNEVAL?  

            SPRIEVOD MASIEK KRÚŽI V KRUHU,

            JEDNA MASKA STRIEDA DRUHÚ.“

             

            Toto je len krátky úryvok textu kedysi známej pesničky zo Zlatej brány. Takto presne to vyzeralo aj na karnevale v materskej škole. Miestami sme mali pocit, že sme sa ocitli v rozprávkovom svete, kde prišiel pirát aj veľký kráľ, princezná, lienka aj víla, či hasič aj striga milá. To sa však len trieda premenila na jednu úžasnú karnevalovú párty.                        

            Nielen tanec, smiech, ale aj hry vyčarili na tváričkách detí úsmev... Bolo veselo, bolo fajn. Vysmiatí, vytancovaní, unavení, ale nič to...   O rok sa opäť tešíme znova, že sa aspoň na chvíľu prenesieme do sveta rozprávok, tanca a zábavy!

          • DIVADLO- MINISTERSTVO NÁPADOV

          • Dňa 14.2.2023 sme v materskej škole mali možnosť vidieť Divadlo Maťo- Ministerstvo nápadov, ktoré nám zasponzoroval zriaďovateľ. 

            O čom  bolo toto predstavenie? Ministerstvo temna vyrába v dedinke Psoland / čítaj psolend/ zázračný nápoj života. Chce pomocou neho ovládnuť svet. Výnimočný psík menom Limonáda a jeho kamoš Rudy dostanú od Ministerstva nápadov neľahkú úlohu. Musia získať zariadenie, ktoré dokáže zničiť tento nápoj života. Ale kde? Ako? Keď sa Vám do životného osudu zapletie lietajúci hriankovač, „záchoďák“ na palube, rozpučený tučniačik na mrakodrape, kľúče v kvetinkovom záchode….?! Nech sa teda páči! Vstúpte do Psolandu! Ale pozor! Len na tajnáša! Ľudia sem majú vstup prísne zakázaný!