• Beseda s pánom policajtom

          • Dňa 14.3.2012 sa pred našou materskou školou objavilo policajné auto, z ktorého vystúpil pán policajt a prišiel rovno k nám. Neprišiel nikoho zatknúť. Prišiel sa s namí porozprávať o tom, ako máme bezpečne prechádzať cez cestu, po ktorej strane sa má chodiť, ako sa jazdí na bycikli a čo k tomu potrebujeme a ukázal nám aj niektoré dopravné značky, ktoré už dobre poznáme. Opýtali sme sa ho na všetko čo nás zaujímalo o jeho povolaní a pán policajt nám sľúbil, že ešte určite niekedy príde.

            Fotografie z tejto akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume, v galérii "Beseda s pánom policajtom".

          • Divadlo "O hlúpom Janovi"

          • Začína sa mesiac marec, ktorý je mesiacom knihy, čo pre nás škôlkárov znamená mesiac plný krásnych príbehov a rozprávok. Aby boli zážitky z rozprávok silnejšie začali sme divadelnou rozprávkou "O hlúpom Janovi", ktorý mal všetko popletené a my sme mu často museli pomáhať a radiť. Divadlo nám zahreli profesionálny herci z divadla, ktorý nás výborne zabavili a sľúbili, že sa k nám ešte určite vrátia a my sa na nich tešíme už teraz.

          • Figlopark

          • Po krátkom oddychu nás naší poľský kamaráti opäť pozvali na spoločný výlet za zábavou, tentokrát do zábavného detského parku "Figlopark", ktorý sa nachádza v poľskom meste Bialsko - Biala.  Čakala nás dlhá cesta, ktorú sme prežili plný očakávaní a otázok "Kedy tam už budeme?". Oplatilo sa vydržať, čakalo nás totiž krásne prekvapenie. Budova plná šmýkačiek, skákacích hradov, bazénov s loptičkami a preliezok na ktorých sme sa mohli dosýtosti vyblázniť. Keď už sme mali všetci krásne červené líčka a unavené nohy, občerstvili sme sa žemľami a džúsom a plný radostných zážitkov sme sa ponáhľali domov porozprávať všetko našlm rodičom.

            Fotografie z tejto akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume, v galérii "Figlopark".

          • Karneval

          • Fašiangy sú už tu. Naše deti sa na karneval, ktorý sa konal 17.2.2012 pripravoli už vopred. Celý týždeň si zdobili triedy, šatne, vyrábali s pani učiteľkami reťaze a s mamičkami chystali masky. Na maškarný ples prišli deti s rodičmi na nepoznanie zmenené. Samé víly, škriatkovia, spidermani, motýli, kovboji a mnoho iných sa zabávali v rytme hudby a súťažili v rôznych súťažiach. Keďže všetky masky boli nádherné, bolo by náročné vybratť najkrajšiu, preto cenu dostali všetky deti a šťastné odchádzali domov.

            Fotografie z tejto akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume, v galérii "Karneval".

          • Zápis do 1. ročníka

          • A sme zapísaní! Výnimočným a slávnostným sa stal 8. február 2012. Na tento deň sme sa veľmi tešili, pretože takýto deň je iba jeden krát za život. Predškoláci v sprievode rodičov a pani učiteliek prišli do 1. A triedy v budove MŠ, kde ich milo privítal pán riaditeľ našej ZŠ, Ľuboš Paták. Následoval krátky program, ktorý si deti nacvičili špeciálne pre túto príležitosť a potom sa deti rozišli s pani učiteľkami do tried, v ktorých na ne čakalo množstvo zaujímavých úloh. Za ich zvládnutie každé dieťa dostalo darček, ktorý mu bude tento výnimočný deň pripomínať.

            Fotografie z tejto akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume, v galérii "Zápis do 1. ročníka".

          • Luskáčik

          • V rámci projektu cezhraničnej spolupráce sme pre deti zo Slovenska a Poľska pripravili súťaž v konštruovaní- Luskáčik. Na kamarátov sme sa už veľmi tešili, pretože sme ich nevideli od Vianoc. Po príchode sa deti rezdelili do troch tried. V každej triede začala usilovná práca. Deti skladali zo všetkých možných skladačiek domy, hrady, autá, farebné kvety... Zo svojich výtvorov nakoniec  zhotovili výstavku a vybrali práce, ktoré sa im najviac páčili. Za svoju námahu boli odmenené pexessom a sladkosťou. Odmenou bolo aj divadielko, ktoré zahrali deti zo Srdiečkovej triedy : Koza rohatá a jež. Po tomto náročnom dni deťom veľmi chutil obed, ktorý pre ne pripravili tety kuchárky.

            Fotografie z tejto akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume, v galérii "Luskáčik".

          • Zdravé zúbky

          • O zúbky sa treba starať! Hovoria to rodičia aj pani učiteľky. Preto si ich v škôlke každý deň čistíme. A na to, aké sú čisté a zdravé, sa prišli pozrieť študentky, z ktorých budú pani zubárky. Porozprávali nám o zdravej výžive, o tom, z čoho sa taký zúbok skladá, a o tom, ako ho správne čistiť. Najviac sa nám páčila ukážka čistenia zubov obrovskou kefkou. Na záver sme budúcim tetám zubárkam sľúbili, že sa o svoje zúbky budeme vzorne starať a poriadne si ich čistiť.

             

          • Stavanie snehuliakov

          • Konečne nasnežilo! Zo snehu sme mali ohromnú radosť a ešte väčšiu z toho, že bol taký akurát na stavanie snehuliakov. Do práce sme sa dali s veľkou chuťou. Gule gúľali všetci- od najmenších až po predškolákov. Pani učiteľky sa zapojili dvíhaním gúľ na snehuliakov, o uhlíky sa postaral ujo kurič a o mrkvičky pani kuchárky. Za malú chvíľu bol škôlkársky dvor plný snehuliakov rôznych veľkostí. Deti sa nedali farbou noštekov zahanbiť a preto  sme sa ponáhľali zohriať do tried. Dúfame, že nám snehuliaci vydržia čo najdlhšie a budú krášliť náš dvor.

             

          • Vianočná besiedka

          • Na tento deň sa tešili nielen rodičia, ale hlavne deti, ktoré mali možnosť potešiť svojich rodičov  krásnym vianočným programom plným básní, piesní, tancov a divadielok.  Rodičom sa program veľmi páčil, za čo nás odmenili úsmevmi a potleskom. Dúfame, že sa nám podarilo pozastaviť predvianočný zhon a prežiť nádherné chvíle, ktoré ľudí zbližujú a ktoré do sŕdc vnášajú radosť z nastávajúcich dní.

            Fotografie z tejto akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume, v galérii "Vianočná besiedka".

          • Divadlo v Poľsku

          • A opäť sme cestovali za našimi kamarátmi. V rámci projektu cezhraničnej spolupráce nás deti  z Poľska pozvali spolu s rodičmi na divadelné predstavenie zamerané na bezpečnosť a ochranu zdravia detí. Pokým deti sledovali vystúpenie v materskej škole, rodičia sa zúčastnili spoločného posedenia s rodičmi poľských detí spojeného s ochutnávkou tradičného poľského vianočného jedla. Po predstavení naše deti dostali malý predvianočný darček- kalendár s fotografiami detí zo spoločných akcií. Nasledovalo občerstvenie a my sme sa už aj s kalendármi ponáhľali domov.

            Fotografie z tejto akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume, v galérii "Divadlo v Poľsku".

          • Pripravujeme sa na Vianoce

          • Vianoce sú najkrajším sviatkom v roku a preto sa na ne treba poriadne pripraviť. Začali sme výzdobou tried, šatní a okien. Potom sme poupratovali a potriedili  všetky hračky. Na ďalšiu prácu sme si už pozvali našich kamarátov z Poľska. Tým sme najskôr porozprávali o našich vianočných zvykoch, o jedlách, ktoré jeme v sviatočný večer a darčekoch, na ktoré sa už tešíme. Nasledovalo rozdelenie do tried a začalo sa s prácou. Srdiečková trieda vyrábala ozdoby na vianočný stromček a vianočné pozdravy. Kvietočková trieda vykrajovala, ozdobovala a piekla medovníky. No a naši najmenší, z Pastelkovej triedy, piekli vianočné oplátky. Po dokončení tejto náročnej práce sme sa všetci zišli v jedálni materskej školy, kde sme spolu ozdobili stromček a pohostili sme sa výborným vianočným jedlom, ktoré pre nás pripravili pani kuchárky.

            Fotografie z tejto akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume, v galérii "Pripravujeme sa na Vianoce".

          • Mikuláš v materskej škole

          • Mikulášku, dobrý strýčku, modlím sa Ti modlitbičku...

            Touto pesničkou a mnohými ďalšími piesňami a básňami sme sa snažili v tento deň privolať svätého Mikuláša do našej materskej školy. Spievali sme veľmi pekne a tak nás Mikuláš niekde hore v nebíčku počul a prišiel nás navštíviť. Porozprával nám o svojom živote, odkiaľ prichádza a čo nám priniesol. Porozdával nám svoje darčeky a ponáhľal sa za ďalšími deťmi, ktoré ho takisto netrpezlivo očakávajú. Po jeho odchode sme si ešte pozreli rozprávku o živote sv. Mikuláša a porozprávali sme si o tom, čo nám Mikuláš priniesol do topánočiek doma.

            Fotografie z tejto akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume, v galérii "Mikuláš v materskej škole".

          • Dopravné prostriedky

          • Na tento deň sme sa veľmi tešili. Hneď po raňajkách sme sa ponáhľali za našimi kamarátmi. Stretli sme sa v telocvični základnej školy- Ujsoly. Pani učiteľky mali pre nás pripravené rôzne zvukové hádanky- určovali sme zvuky áut, sanitiek a situácií na ceste. Nasledovala hra: "Na dopravu" s maketami dopravných prostriedkov, značiek a účastníkov cestnej premávky. Táto hra sa nám páčila hlavne kvôli krásnym molitanovým pomôckam. Po hre nasledovalo fotenie do pripravovaných kalendárov, občerstvenie a chvíľka hry s hračkami spolu s poľskými deťmi.

            Fotografie z tejto akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume, v galérii "Dopravné prostriedky".

          • Deň zdravej výživy

          • Aby sme pekne a rýchlo rástli je pre nás potrebné jesť  veľké množstvo zdravých jedál, ovocia a zeleniny. A aby boli veľkí aj naši kamaráti z Poľska, pozvali sme ich ku nám, aby sme im ukázali ako to vlastne je. Pani učiteľky si pre nás pripravili rôzne súťaže a hry súvisiace so zdravou výživou. Triedili sme ovocie a zeleninu podľa chuti, hmatu a vône. Rozprávali sme básne, spievali piesne a hádali hádanky o ovocí a zalenine. Pri tejto činnosti sme veľmi vyhladli a tak nám tety kuchárky pripravili výborný obed. Po obede sme si kreslili a  pohrali sme sa s hračkami.  A aby nám za našimi kamarátmi  nebolo smutno, dohodli sme si ďalšie stretnutie už na budúci týždeň v Poľsku.

            Fotografie z tejto akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume, v galérii "Deň zdravej výživy".

          • Návšteva Domova dôchodcov

          • Naše deti sa rozhodli potešiť aj starkých, ktorí žijú v Domove dôchodcov. Vybrali sa tam s bohatým kultúrnym programom a malým darčekom, ktorý starkým vyčaril úsmev na tvári. Okrem potlesku bolo pre deti odmenou  posedenie pri čaji a sladkostiach. Výlet sa deťom veľmi páčil, preto sa rozhodli prísť aj nabudúce.

            Fotografie z akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume, v galérii "Návšteva Domova dôchodcov".

          • Deň starých rodičov

          • Lásku  a úctu k starším deti prejavili v príjemnom dopoludní strávenom so svojim starými rodičmi. Pripravili pre nich naozaj pestrý program plný básní, piesní a tancov. Mnohí starkí si pri tom zaspomínali na vlastné detstvo, či školské časy. Po krásnom a vydarenom programe dobre padne odmena- príjemné posedenie pri kávičke, či koláči, ale aj pusa, objatie a srdiečko od milovaného vnúčika. A čo bolo darčekom pre deti? Už len samotná prítomnosť starkých v materskej škole. Detské  veselé tváričky a rozžiarené očká prezrádzali, že toto sú tie pravé chvíle šťastia a radosti, po ktorých tak často túžia- babka, dedko, som rád, keď som s Vami.

            Fotografie z tejto akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume, v galérii "Deň starých rodičov".

          • Poľské deti na Slovensku

          • A už sme sa dočkali aj my. V rámci projektu cezhraničnej spolupráce, ktorý bude v našej materskej škole prebiehať počas celého školského roka sme privítali deti z materskej školy Ujsoly. Program sme si pripravili pestrý. V prvej časti stretnutia sme súťažili v materskej škole v rôznych športových disciplínach, v druhej časti sme sa spoločne vybrali na exkurziu na farmu miestneho poľnohospodárskeho družstva. Tam sme si prezreli skanzen, zvieratá a nakoniec sme sa občerstvili v Agrohoteli. Po tomto vydarenom dni sme sa rozlúčili s  kamarátmi  z Poľska a už sa tešíme na ďalšie stretnutie.

            Fotografie z tejto akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume, v galérii "Poľské deti na Slovensku".

          • Stretnutie s policajtmi

          • V tento deň sme už do Poľska išli z dvoch tried- kvietočkovej a srdiečkovej. Na stretnutí s kamarátmi bolo veselo. Hrali sme sa "Dopravné človeče, nehnevaj sa", v ktorom sa namiesto s panáčikmi hralo s deťmi. Hra sa nám veľmi páčila a preto sme ju opakovali viackrát. Po tejto zábave nasledovala beseda s policajtmi, ktorí prišli deťom porozprávať veľa zaujímavých vecí- ako sa správať na ceste, pri stretnutí s cudzímí ľuďmi, keď ostanú deti sami doma... Na záver besedy policajti poukazovali deťom časti svojho výstroja, deti sa občerstvili a vrátili domov.

            Fotografie z tejto akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume, v galérii "Stretnutie s policajtmi".

          • Prvý výlet do Poľska

          • V školskom roku 2011/2012 budeme opäť spolupracovať s poľskou materskou školou Ujsoly v rámci projektu cezhraničnej spolupráce. Pani učiteľky v Poľsku pre kvietočkovú triedu pripravili krásne dopoludnie. Na začiatku sme na vychádzke hľadali a pomenovávali dopravné značky. Po návrate do materskej školy Ujsoly sme sa hrali s dopravnými značkami pexesso a puzzle. Pani inštruktorka z autoškoly deťom ukázala a porozprávala o aute na ktorom sa učia jazdiť ich rodičia. Na záver sme sa pohrali na krásnych preliezkach a občerstvili sme sa pripraveným jedlom a sladkosťami. Výlet sa nám veľmi páčil a už sa tešíme na ďalší.

            Fotografie z tejto akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume, v galérii " Prvý výlet do Poľska".

          • Stavanie mája

          • Stavanie mája patrí k dlhoročným tradíciam našej obce. Tohto roku pripadlo stavanie májov na sobotu,ale keďže vtedy je materská škola zatvorená, rozhodli sme sa tento pekný zvyk približiť deťom už v piatok. "Máj" nám priniesol a postavil ujo kurič a šikovné dievčatá ho krásne vyzdobili. Z mája sme sa veľmi tešili a svoju radosť sme vyjadrili spevom a tancom.

            Fotografie z tejto akcie si  môžete pozrieť vo fotoalbume, v galérii "Stavanie mája".