• SÚŤAŽ V SPEVE ĽUDOVÝCH PIESNÍ

          • Súťaž v speve ľudových piesní s názvom „Štrngalky" sa už stala tradíciou  našej materskej školy.. Súťaže sa zúčastnili všetky deti, ktoré sa doma s rodičmi alebo starými rodičmi naučili zaspievať ľubovoľnú ľudovú pieseň. Na úvod prebehli vo všetkých triedach triedne kolá a potom sa pred porotou, ktorá pozostávala z pani učiteliek  predviedli malí ľudoví speváci a speváčky, víťazi z každej triedy. Za svoju odvahu a úsilie ich okrem obrovského potlesku čakala aj malá odmena. Cieľom tohto podujatia bolo priblížiť deťom ľudový folklór a umožniť im aktívne spoznať rozmanitosť ľudových piesní. Ďakujeme všetkým, ktorí sa aktívne zúčastnili organizácie celého podujatia a zvlášť si ceníme ochotu a snahu rodičov a starých rodičov, ktorí pripravili svoje deti na túto súťaž.

            Umiestnenia: 1. kategória (5-6 ročné deti)                    

            1. miesto: Richard Kuhejda                                           

            2. miesto: Lea Martvoňová                                           

            3. miesto: Eliška Smarkoňová 

                     

             2.kategória (3-4 ročné deti)

             1. miesto: Sára Hollá

             2. miesto: Tatiana Sochuľáková  

             3. miesto: Oliver Dibdiak

          • DEŇ ZEME

          • 22. apríla sme už tradične v materskej škole oslavovali Deň Zeme. Spoločnými aktivitami sme vzbudzovali u detí potrebu šetrnejšieho správania sa k prírode a prebúdzali sme v nich vedomie, že ochrana životného prostredia je pre ich ďalší život dôležitá. Deti z našej škôlky počas dňa výtvarným a pracovným stvárnením prírody poukázali na nebezpečenstvo znečistenia prírody a dôležitosť  starostlivosti o našu Zem. Kreslili, rozprávali sa o prírode, rastlinkách, zvieratkách  a živočíchoch. Počas pobytu vonku zbierali odpadky a čistili okolie MŠ.

          • ZÁPIS DETÍ DO 1. ROČNÍKA ZÁKLADNEJ ŠKOLY

          • Dňa 20.4.2022 prebehol slávnostný zápis detí do 1. ročníka ZŠ. Kvôli pandemickej situácii sa deti zápisu nezúčastnili  spolu s rodičmi, ale v priebehu dňa so svojimi pani učiteľkami. Základná škola pripravila deťom krásny program formou divadla o Šípovej Ruženke a deti pomáhali plniť úlohy na jej vyslobodenie. Deťom sa v škole veľmi páčilo a domov si okrem spomienok odniesli pekné  darčeky. Veľká vďaka patrí pani učiteľkám 4. ročníkov a deťom z divadelného krúžku, ktoré nás celým dopoludním sprevádzali.

          • MÁM BÁSNIČKU NA JAZÝČKU

          • V našej MŠ sa uskutočnila 1.4.2022 súťaž v recitácii. Deti bolii veľmi pekne pripravené, nemali strach a zapamätali si pomerne dlhé básničky. Našou snahou je u detí rozvíjať pekné kultúrne vystupovanie a pestovať vzťah k poézii, čo sa, myslím si, vďaka tejto akcii podarilo.