• ROZLÚČKA S PREDŠKOLÁKMI

          • Dovidenia škôlka milá, veľa si nás naučila....

            Vo štvrtok 30.6. 2022 sa zišla celá materská škola v kvietočkovej triede, aby sme sa slávnostne rozlúčili s našimi predškolákmi. Dopoludnie sme prežili v tanci a súťažiach-  proste bolo veselo. Ale veru vypadla aj nejaká slzička, lebo lúčenie nie je jednoduché.

             Oci, mami pamätáte ako ste ma prvý krát viedli do škôlky? Dnes som už veľký predškolák a čoskoro veľký žiak. Prajeme našim predškolákom veľa úspechov v škole.

          • TURISTICKÁ VYCHÁDZKA

          • Začiatok leta a blížiaci sa koniec školského roka sú vďačnou témou na pestovanie lásky k prírode a na rozvíjanie environmentálnej výchovy. Turistickú vychádzku ku kameňolomu sme využili na to, aby deti lepšie spoznali našu dedinu a  krásu okolitej prírody. Po túre si deti vychutnali piknik v altánkoch pri vodnej nádrži.

          • VÝLET VLÁČIKOM

          • Keďže sa školský rok blíži ku koncu, rozhodli sme sa zorganizovať deťom výlet na Oravskú železničku. Okrem zážitku z jazdy autobusom a vláčikom deti hľadali  zatúlané rozprávkové bytosti. Cesta končila pri  oravskej chalúpke, v ktorej mohli vidieť predmety a spôsob života našich predkov. Tí zdatnejší a menej bojazliví sa pokochali pohľadom z výhliadkovej veže. Hladní sa posilnili jedlom a sladkosťou, ktoré im nabalili ich maminky. Počasie sa nám vydarilo a prežili sme deň plný neopakovateľných zážitkov.

          • KOCÚR V ČIŽMÁCH

          • Dňa 14.6.2022 sme mali možnosť prežiť veselé dobrodružstvá prešibaného kocúra. Spolu s dobrým Jankom, peknou princeznou a černokňažníkom nás zaviedli  do sveta rozprávok, ktorý bol plný veršov, humoru a pesničiek.  Kocúr v čižmách nám ukázal  ako si treba veriť, ako sa netreba v živote vzdávať a aké sú dôležité medziľudské vzťahy. 

             

          • NÁVŠTEVA U HASIČOV

          •  

            7.6.2022 sme s deťmi  navštívili Hasičskú stanicu v Námestove. Profesionálni hasiči nás oboznámili s najnovšou technikou, porozprávali o svojej činnosti a vysvetlili nám, ako sa zachovať v prípade požiaru. Naši deti boli vzorní poslucháči a  niektoré činnosti  si mohli aj prakticky vyskúšať. Profesionálnym hasičom chceme veľmi pekne poďakovať za nové vedomosti a za príjemne  strávené dopoludnie.

             

          • MDD

          • Školský rok sa prehupol do posledného mesiaca. Nie je nič krajšie, ako spokojný a šťastný úsmev na tvári detí. A kedy by si ho mohli deti krajšie  vychutnať, ak nie vtedy, keď oslavujú svoj sviatok – MDD.

            Pani učiteľky sa preto s deťmi 1.6.2022  zišli v kvietočkovej triede a pozreli si krátke divadielko, ktoré nám pripravili  praktikantky. Po divadielku nasledovali súťaže  v rôznych disciplínach, kde deti mohli  prejaviť radosť z pohybu : skákanie vo vreci, prekážková dráha, hod loptičkami, prevliekanie kruhov...

            Za splnené úlohy im pani učiteľky nalepili  nálepky- myšky, ktoré boli dôkazom splnenia úloh. Na koniec ich čakala ešte sladká odmena a medaila.

            Už teraz sa deti tešia na budúci rok plný zábavy.